books, wrap up

gelezen in februari

books1

Dag kortste maand van het jaar, met je vieze weer en griepvirus. Het is tijd voor lente! Maar niet voordat er een overzicht van boeken die ik in februari las gegeven is. Ik verslond 10 boeken deze maand. Iets minder dan in januari, maar nog steeds een mooi aantal. Drie boeken kwamen van mijn boekenplank, zes boeken haalde ik uit de bieb en één boeken luisterde ik als audioboek.

Boek 1: mayhem van Sarah Pinborough. ★★ Wie had ooit gedacht dat een boek over Jack the Ripper met een hint van het paranormale (aka vampieren) zo saai kon zijn.

Boek 2: daglicht van Marion Pauw. ★★★ Advocate Iris probeert te achterhalen of Ray inderdaad onschuldig vast zit in een TBS kliniek zoals hij beweert. Mooi verhaal, maar wel ietwat voorspelbaar.

Boek 3: reboot van Amy Tintera. ★★ Voor een emotieloos persoon wordt onze hoofdpersoon verbazingwekkend snel verliefd. Weer zo’n YA die focust op een romance in plaats van het verhaal. Zucht. 

Boek 4: aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han. ★★★ Een tienermeisje schrijft liefdesbrieven aan alle jongens van wie ze hield, maar het is niet de bedoeling dat ze verstuurd worden … maar dat gebeurt natuurlijk toch. Kom maar op met het tienerdrama.

Boek 5: the memory book van Rowan Coleman. ★★★ Een gezin gaat door een zware tijd wanneer de moeder gediagnosticeerd wordt met early-onset Alzheimer. Mooi verhaal, maar soms net iets te gekunsteld.

wp-1488706138033.jpgBoek 6: verdermeer van Tahereh Mafi. ★★★★ Ik was al snel verkocht, want dit boek had een heerlijke whimsical vibe met sprankjes magie alom. Een soort Alice in Wonderland. Helaas was het einde lang niet zo sterk als het begin, maar alsnog een mooi boek. Was wellicht nog beter geweest met illustraties!

Boek 7: duizend stukjes van jou van Claudia Gray. ★★★ Een boek over een tienermeisje wie verschillende dimensies afreist om de moordenaar van haar vader te vinden. Laat de moordenaar nou net de jongen zijn waar ze verliefd op is.

Boek 8: sic: a memoir van Joshua Cody. ★★ Een jonge man krijgt tijdens zijn PhD de diagnose kanker. In deze memoir beschrijft hij zijn verhaal, maar het heeft maar weinig van doen met kanker en meer met anderszins gebazel.

Boek 9: zac & mia van A.J. Betts. ★★★★ Wauw, wat een mooi boek over twee jonge mensen die elkaar ontmoeten in het ziekenhuis terwijl ze behandeld worden voor kanker en daarna een ongewone vriendschap opbouwen. Mijn favoriete boek van de maand.

Boek 10: zodiak: het 13e huis van Romina Russel. ★★ Love triangles hebben hun best tijd wel gehad hoor, pff. Waar gaat dit boek eigenlijk over? Het wist mij niet te boeien.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s