books, family

ik was jarig, vierde een feestje en kreeg boeken

Maandag 2 april, 2e Paasdag, was het alweer 29 jaar geleden dat ik mijn eerste ademteug nam. Dat klinkt echt veel ouder dan ik mij voel, maar ik vond het desondanks toch reden voor een feestje. Dit jaar vierde ik mijn verjaardag met een klein deel van de familie, omdat ik de andere helft net gezien had bij de 85e verjaardag van oma en ik bovendien niet zat te wachten op zoveel drukte in mijn huisje.

Ik vier mijn verjaardag overigens elk jaar onder het motto it’s my party and I’ll cry if I want to. Wat trouwens niet inhoud dat ik op mijn verjaardag loop te janken, maar puur dat ik het precies vier zoals ik het wil, want het is tenslotte mijn feestje. Sommige jaren nodig ik dus iedereen uit, andere jaren een selecter gezelschap, sommige jaren vier ik het helemaal niet en dan weer een ander jaar ga ik met mijn ouders naar IKEA. Wat wel elk jaar hetzelfde is, is dat ik altijd onwijs veel zin heb in mijn verjaardag. Het is toch een verwendagje, hoe je het ook viert. En ook dit jaar ben ik weer reuze verwend.

bday2018

Allereerst krijg ik een mooie nieuwe schoudertas waar ik al jaren naar opzoek was. In de winkel is het soort tas wat ik zocht dus niet te vinden en ik beproefde eindelijk mijn geluk online. Daar vond ik het superleuke merk Miss Lulu wat gelukkig ook te koop is in Nederlandse webwinkels. Ik zette de oilcloth uitvoering van de zwart met wit gestippelde schoudertas op mijn lijst en kreeg deze van mijn ouders. Ik ben hier zo blij mee, want dit is voor mij precies het soort tas wat vrolijk en speels genoeg is voor een dagje uit, maar ook zonder problemen mee kan naar het werk. Ideaal. En hij is in het echt net zo mooi als op het plaatje in de winkel.

Daarnaast kreeg ik een hele stapel aan boeken (en geld voor nog meer boeken), zodat ik voorlopig de deur niet meer uit hoef of wil.

  • de geïllustreerde editie van fantastic beasts and where to find them van JK Rowling, want deze mocht ten slotte niet ontbreken in mijn collectie.
  • one van Sarah Crossan. Dit boek las ik vorig jaar van de bieb, maar ik vond het zo mooi dat ik deze zeker op mijn eigen planken moest hebben. En ja, ik heb hem alweer gelezen en hij is nog steeds net zo goed als de eerste keer.
  • night of cake and puppets van Laini Taylor. Deze novella vertelt het verhaal van Zuzana en Mik, twee karakters die in een bijrol spelen in de originele daughter of smoke and bone trilogie. Niet alleen is dit verhaal super schattig, maar de illustraties van Jim Di Bartolo maken dit boek echt af. Deze heb ik inmiddels ook al gelezen.
  • the gentleman’s guide to vice and virtue van Mackenzi Lee. Ik hoor van iedereen alleen maar goeds over dit boek en aangezien ze hem bij de bieb niet hebben, maar ik hem toch heel graag wil lezen vroeg ik hem voor mijn verjaardag.
  • gezien de feiten van Griet Op de Beeck was het boekenweekgeschenk van 2018 en staat nu dus ook in mijn boekenkast. Erg fijn, want ik wil meer van Nederlandse bodem lezen!

Ik had dus een erg gezellige verjaardag, met lieve visite, lekkere taarten en allerlei soorten eieren. Ik heb nu alweer zin in mijn volgende verjaardag, maar dan word ik stiekem gewoon wéér 29 hoor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s